HVB Tigris

HVB Tigris

HVB Tigris består av två stora familjevillor som ligger i ett lugnt område med närhet till Mölndals centrum och busshållplats. Härifrån kan man snabbt och på enkelt sätt åka till centrala Göteborg med kollektivtrafiken. Båda husen har varsin stor härlig trädgård med stora altaner som är fina att grilla och umgås på sena sommarkvällar. Närheten till Kristinedalskolan och Fässbergsgymnasiet gör Tigris attraktiv då vi arbetar mycket nära skolan. Husen är på tre respektive två plan och innehåller flera mysiga gemensamhetsutrymmen. På Tigris kan vi ta emot 8 respektive 6 pojkar och alla har egna rum med kodade lås. Tigris är till för pojkar som har psykosocial problematik och vi har ett tätt samarbete med socialtjänsten, God man, och psykolog för att kunna ge pojkarna bästa möjliga trygghet. Husen är bemannade dygnet runt med utbildad personal som har erfarenhet av målgruppen.

Tigris erbjuder ett tryggt ställe där den placerade får hjälp med att hitta en fungerande vardag med fokus på ADL, boende- och socialträning, en aktiv fritid och ett fungerande socialt nätverk. Via vårt breda nätverk i organisationen kan vi ordna sysselsättning åt de ungdomar som önskar detta. Vi har också ett nära samarbete med skolor i området i de fall ungdomen studerar och vi är behjälpliga med extra stöd i deras skolgång om det behövs.

På Steget Vidare har vi lägenheter kopplade till våra hem där de placerade kan få möjligheten att flytta till. Detta för att få en naturlig och bra boendekedja. Vi tror på hjälp till självhjälp och på att människor har inneboende resurser som man ska ta till vara på. Målet är att när den placerade går vidare ska denne ha ett fungerande socialt nätverk, en sysselsättning och en aktiv fritid.

Hus 3-2 800x533HVB Tigris                                                             

Rundbergsgatan 28 & 30                                                              

431 61 Mölndal                                                         

Mobil: 0700- 90 70 66                                                  

Telefon: 031- 757 22 47 alt 031- 757 22 48                                                 

Föreståndare: Lina Stenlund