HVB Nilen

HVB Nilen är ett hem med familjelik atmosfär belägen i en lugn villa område i Mölndal med närhet till Mölndals centrum. Nilen är försedd med stor trädgård och trevliga gemensamhetsutrymmen. Målgruppen är pojkar med psykosocial problematik. Samtliga som bor på hemmet har eget rum med egen nyckel. Rummen är grundmöblerade och den placerade får vid inflyttning även möjlighet att inreda rummet efter tycke och smak. Nilen kan ta emot 6 ungdomar och huset är bemannad dygnet runt med utbildad personal som har erfarenhet av målgruppen.

Vi erbjuder ett tryggt ställe där den placerade får hjälp med att hitta en fungerande vardag med fokus på ADL-träning, vardagsrutiner, en aktiv fritid och ett fungerande socialt nätverk. Via vårt breda nätverk i organisationen kan vi ordna sysselsättning åt de ungdomar som önskar detta. Vi har också ett nära samarbete med skolor i området i de fall ungdomen studerar och vi är behjälpliga med extra stöd i deras skolgång om det behövs.

På Steget Vidare har vi lägenheter kopplade till våra hem där de placerade kan få möjligheten att flytta till. Detta för att få en naturlig och bra boendekedja. Vi tror på hjälp till självhjälp och på att människor har inneboende resurser som man ska ta till vara på. Målet är att när den placerade går vidare ska denne ha ett fungerande socialt nätverk, en sysselsättning och en aktiv fritid.

 

HVB Nilen                                                             

Rygatan 58                                                              

431 63 Mölndal                                                       

Tel: 031-757 22 45  

Mobil: 0707- 77 90 83                                                  

Fax: 031-87 99 26                                                    

Enhetschef: Nora Mehmeti                                   

Nilen Utsidan 3

 

Nilen 6 Elevrum