HVB Donau

Solhemsgatan

HVB Donau är ett boende med familjelik atmosfär belägen i en lugn villa område i Mölndal med gångavstånd till Mölndals centrum och Fässbergsgymnasiet. Donau är försedd med stor trädgård och trevliga gemensamhetsutrymmen. Målgruppen är ungdomar med psykosocial problematik.

Samtliga som bor på hemmet har eget rum med kodad lås. Rummen är grundmöblerade och den placerade får vid inflyttning även möjlighet att inreda rummet efter tycke och smak. Donau kan ta emot 6 pojkar i åldrarna 14-18 år och huset är bemannad dygnet runt med utbildad personal som har språk- och kulturkompetens samt erfarenhet av målgruppen.

Donau erbjuder ett tryggt boende som präglas av omsorg och introduktion till det svenska samhället.
Boendet omfattar även beredskap med att hitta en fungerande vardag med fokus på ADL boende och socialträning, solhemsgatan 012 elevrum 2en aktiv fritid och ett fungerande socialt nätverk. Via vårt breda nätverk i organisationen kan vi ordna sysselsättning åt de ungdomar som önskar detta. Vi har också ett nära samarbete med skolor i området i de fall ungdomen studerar och vi är behjälpliga med extra stöd i deras skolgång om det behövs.

På Steget Vidare har vi lägenheter kopplade till våra hem där de placerade kan få möjligheten att flytta till. Detta för att få en naturlig och bra boendekedja. Vi tror på hjälp till självhjälp och på att människor har inneboende resurser som man ska ta till vara på. Målet är att när den placerade går vidare ska denne ha ett fungerande socialt nätverk, en sysselsättning och en aktiv fritid.

 

HVB Donau                                                             

Solhemsgatan 4A                                                              

431 44 Mölndal                                                       

Tel: 031-757 22 46 

Mobil: 0700-90 70 66                                                    

Enhetschef: Lina Stenlund